2007-07-08

Vandringstur i regn

Och regnet det bara öser ner...

Idag planerade vi en tur längs en av vandringslederna här. Vi packade ner lite matsäck och gav oss av mot Aare i solskenet. Vid floden letade vi reda på leden som förde oss längs strandbanken söderut ner mot Turgi. Efter ett litet tag började det duggregna. Vi hoppades att det skulle sluta, men det fortsatte. Strax före Turgi stannade vi under en bro och åt de medhavda frukterna och kakorna. Regnet fortsatte, så när vi kom till Turgi efter ungefär två timmars vandring bestämde vi oss för att åka buss/tåg hem istället för att gå tillbaka över ett berg som vi först hade tänkt.

Från Turgi går det en buss direkt till Würenlingen - på vardagar... Vi åkte tåg till Siggenthal-Würenlingen och gick hem därifrån istället (det tar ca 30 minuter). När vi hade gått en bit blev vi omkörda av bussen som vi inte trodde skulle gå. Det visade sig att den passar in sig på tågförbilndelserna och inte kör hela sträckan Turgi-Würenlingen på en gång. Det kommer nog ta ett tag innan vi förstår hur det hela hänger ihop egentligen. Det känns som om tåg och bussar går lite hur som helst här och man kan kommer från punkt A till punkt B på olika sätt beroende på vilken tidpunkt man vill åka. Krångligt för oss, men det är säkert ett bra system när man kommer in i det. :-)

Imorgon planerar jag att åka till IKEA. Vi får se hur det går. Det finns många olika sätt att ta sig dit på (beroende på när jag åker) och ännu fler sätt att komma hem på. Om jag inte skriver här på några dagar kan det bero på att jag har åkt vilse... (För den som är intresserad kan man söka färdvägar här. Jag ska åka från Würenlingen, Bären till Spreitenbach, Ikea.)

Inga kommentarer: