2007-07-14

Cykeltur i solen

Idag har det varit nästan 32 grader i skuggan. I det vackra sommarvädret kunde M och jag förstås inte hålla oss inomhus. Nej, ut och njut! Efter regn i massor gäller det att ta vara på solstrålarna (med solskyddsfaktor så klart).

Efter en lugn och skön morgon och en tur till Coop för att fylla på matförråden bar det av på cykel. Över Aare vid PSI och sedan norrut, ett helt outforskat område. Efter en riktig mördarbacke (Uppsala är PLATT) kom vi till Böttstein. Därifrån fortsatte vi till Kleindöttingen innan vi cyklade över Aare till Döttingen. Efter att ha cyklat genom Tegerfelden, där det finns en massa vingårdar, kom vi till Unterendingen där vi stannade och fikade i skuggan vid en å med utsikt över samhället (se bild ovan). Vi fortsatte till Endingen där jag inte kunde låta bli att ta en bild på ett fält med solrosor. Här i omgivningarna odlas det förutom solrosor och spannmål också mycket grönsaker, rotfrukter, majs och vindruvor.

Sista biten, från Endingen till Würenlingen, cyklade vi över stora fält. Då såg vi en rovfågel som kretsade över oss. Efter att ha konsulterat fågelboken hemma tror vi att det var en vråk, kanske ormvråk. I Würenlingen finns det också rovfåglar, men de vi har sett där tror vi är glador. Nu är vi ju inga ornitologer, men efter att ha sett fåglarna på nära håll flera gånger är vi ändå ganska säkra på vår sak. :-)

Sedan fortsatte vi hem till Würenlingen, men eftersom cykelturen hade gått så snabbt (knappt 2½ timme) tog vi en tur till Brugg också. Där passade vi på att köpa en cykelkarta över området nordöst om Brugg så att vi kan göra fler och längre turer senare i sommar. (Kanske kan vi till och med cykla till Tyskland!) Med cykelkartans hjälp räknade vi ut att vi har cyklat drygt tre mil idag i alla fall. Nu kan vi med rätta slöa hela kvällen och det är precis vad vi ska göra!

PS. Om någon är intresserad av att följa vår cykeltur på en karta, finns det en bra här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Va kul att ni har det bra i S.
Övar mig med torstens hjälp att blogga skriver mer en annan dag.
Kram Inger O

Ulrika sa...

Hej!
Tack för kommentaren - det räcker så bra med några rader eller ett par ord!