2007-07-04

En dag som hemmafru

Det är konstigt hur snabbt tiden går ibland, fast man inte har något speciellt att göra. Idag har vädret varit lika omväxlande som de senaste dagarna så jag har inte vågat mig ut på någon längre utflykt. Jag skulle vilja ta en cykeltur, men när det ömsom är sol och ömsom spöregnar blir det lite för spännande för min smak. Dessutom fick jag besök idag kl. 13.00 (punktliga människor det här). Då kom Frau T och förklarade hur saker och ting fungerar här i huset.

Jag fick veta att vi måste vädra varje dag eftersom det lätt blir fuktigt i huset. Om vi inte vädrar kan det börja växa mögel på väggarna... Inte så trevligt. Jag fick också veta att det tyvärr inte är möjligt att kompostera i det här huset, men i övrigt fungerar återvinningen ungefär som hemma. Eller ja, inte riktigt. De har t.ex. ingen pant på flaskor här. Istället får man betala för sopsäckarna (eller kanske är det klistermärkena till sopsäckarna som man betalar mest för?) vilket gör att man inte vill slänga onödigt mycket i de vanliga soporna. Glasflaskor och liknande får man ta med sig till återvinningsstationen istället. Returpapper hämtas var tredje månad.

Sedan gick Frau T igenom hela lägenheten med mig. När vi flyttar behöver vi inte städa eller tvätta efter oss, mer än normalt. Det gör istället en städfirma. Vi får ta med oss vissa engångsartiklar som de byter ut oavsett om vi har använt dem eller inte och kan lämna sängkläder i sängarna och handdukar i badrummet. Så skönt jämfört med flytten från Uppsala... :-)

Till sist fick jag en liten rundtur i tvättstugan och på fredag ska jag premiärtvätta! Hoppas att det går bra. För att tvätta bokar man en tid på ett månadsschema och så får man betala för varje tvätt med ett kort där man sätter in pengar i förväg. Det finns lite pengar på kortet redan, men jag vet inte hur länge det räcker. Förhoppningsvis några tvättar i alla fall.

För övrigt undrar jag vad det är med Schweizare och springbrunnar. Würenlingen är som sagt en liten by, men det kryllar av springbrunnar här! På bilden till vänster är det en springbrunn från Zürich.

Snart kommer M hem och då ska vi gå till "kommunhuset" och skriva oss här. Sedan ska vi åka till Brugg där det är någon slags festival. En av M:s arbetskamrater med flickvän ska möta oss där. Det blir roligt att träffa lite folk! :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Hoppas att ni ska trivas!

MVH

Michael Dahlin

Anonym sa...

Vad lyxigt att inte behöva flyttstäda! Phu, har ju flyttat så många gånger själv... Visst var det 6 månader ni skulle bo där?
Här skickar jag några tips på andliga tidsfördriv som hemmafru:
http://crossnet.se/
gå in på portal och undervisining. Där finns lite allt möjligt som stärker.
http://www.praisegate.com/article.php?lang=SV&aid=70

Du har säkert redan dessa, bara påminnelse. KRAM