2007-09-29

Brödbak i landet mitt i Europa

Nu har vi bott här i precis tre månader och jag har hunnit baka en del. Därför kan jag nu tala om följande för er:
  • vetemjölet här är ganska likt det svenska. Bullar (helst med vaniljsmak istället för kanel) blir jättegoda här också.
  • grahamsmjölet är helt annorlunda. Grahamsbullar blir äckliga här.
  • dinkelmjölet är helt annorlunda. Dinkellimpor blir goda i alla fall.
Så nu vet ni det!

4 kommentarer:

miyala sa...

Allt jag bakat med havregryn här har blivit helt fel.Därför har jag köpt med mig havregryn fràn Sverige! Har du samma upplevelse???

Ulrika sa...

Jag har inte bakat så mycket med havregryn faktiskt. Bara en smulpaj, och den blev bra (men så är det ju också svårt att misslyckas med smulpajer). Ja, och chokladbollar har jag också gjort en gång och de blev också bra...

Jag får testa något lite mer avancerat så småningom så kan jag avlägga rapport! :-)

miyala sa...

Dà är det nog snarare mig det är fel pà eller sà har du ett annat märke pà havregrynen. Det är nämligen exakt smulpaj och chokladbollar jag har gjort som blev sà dàliga;)

Ulrika sa...

Hmm, det var ju skumt!

Men när jag gör smulpaj följer jag aldrig recepten slaviskt utan blandar tills jag får "rätt" konsistens. Och chokladbollarna blev lite "lösa", men så hade jag också mycket kaffe i dem.

Just nu har jag "Knorritsch" havregryn (jag visste inte att Knorr gjorde havregryn innan jag kom hit).