- vetemjölet här är ganska likt det svenska. Bullar (helst med vaniljsmak istället för kanel) blir jättegoda här också.
- grahamsmjölet är helt annorlunda. Grahamsbullar blir äckliga här.
- dinkelmjölet är helt annorlunda. Dinkellimpor blir goda i alla fall.
6 år sedan
4 kommentarer:
Allt jag bakat med havregryn här har blivit helt fel.Därför har jag köpt med mig havregryn fràn Sverige! Har du samma upplevelse???
Jag har inte bakat så mycket med havregryn faktiskt. Bara en smulpaj, och den blev bra (men så är det ju också svårt att misslyckas med smulpajer). Ja, och chokladbollar har jag också gjort en gång och de blev också bra...
Jag får testa något lite mer avancerat så småningom så kan jag avlägga rapport! :-)
Dà är det nog snarare mig det är fel pà eller sà har du ett annat märke pà havregrynen. Det är nämligen exakt smulpaj och chokladbollar jag har gjort som blev sà dàliga;)
Hmm, det var ju skumt!
Men när jag gör smulpaj följer jag aldrig recepten slaviskt utan blandar tills jag får "rätt" konsistens. Och chokladbollarna blev lite "lösa", men så hade jag också mycket kaffe i dem.
Just nu har jag "Knorritsch" havregryn (jag visste inte att Knorr gjorde havregryn innan jag kom hit).
Skicka en kommentar