2007-09-08

Spiderpig, Spiderpig, does whatever Spiderpig does...

Ja, vi har sett "Simpsons - the Movie" idag. Den var kul...

Dessutom har vi vandrat genom solsytemet. Inte illa eller hur? Det kan man nämligen göra om man åker till Zürich och sedan tar S-Bahn upp till Uetliberg. Därifrån är det sedan en ca tvåtimmarsvandring till Felsenegg och på vägen går man förbi solen och alla planeterna med skalenliga storlekar och avstånd. Från solen var det inte så långt till Merkurius, Venus och jorden (som inte var större än en spelkula).

Strax efter jorden gjorde vi en avstickare till Top of Zürich, ett högt torn med vacker utsikt över Zürich och Zürichsee. Vid klart väder även över en rad alptoppar, men idag var det tyvärr disigt.

Efter Mars blev avstånden allt större så den andra halvan av vandringen var tämligen planetfattig, men vi kom så småningom förbi alla planerterna i tur och ordning: Jupiter,
Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto. (Mor vattnar jorden medan jag sätter ut nya plantor är ramsan jag lärde mig för att komma ihåg ordningen på planeterna. Vilken ramsa kan du?)

Efter Pluto åt vi middag innan vi tog linbanan ner till Adiswil och sedan S-Bahn tillbaka till centrala Zürich och biografen. Nu har vi testat biopopcornen här i Schweiz och kan meddela att de är salta, precis som i Sverige, och inte söta som i Tyskland.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Det är så kul att läsa din blogg och få återuppleva lite Schweiz ibland. Jag har också gått och tittat på planeterna, tittat på utsikten och suttit på restaurangen där uppe. Tack för att du tog mig tillbaka några år i minnet under några minuter! :)
Vi saknar dig i kören som drog i gång igen i måndags!
Ha det så bra!
Kram Emma A

Ulrika sa...

Emma - roligt att du också har vandrat genom solsystemet. :-) Vi har ju faktiskt inte varit så mycket i Zürich ännu - har du några tips på vad vi borde göra när vi är där?