2009-04-06

Zermatt

I torsdags lämnade vi vårvärmen i Brugg (här blommar tulpaner och påskliljor för fullt, ramslöken sprider lökdoft i skogen och fåglarna kvittrar som galna) för att åka söderut och uppåt, nämligen till Zermatt i Wallis i södra Schweiz. Zermatt ligger i den tysktalande delen av Wallis (andra halvan är fransktalande) och på 1620 m.ö.h. Även där var det vår i luften även om våren inte har kommit lika långt som här i Brugg.

Torsdagskvällen ägnade vi åt att checka in på hotellet, vandra runt i samhället och äta en god middag på en kinarestaurang. Sedan drog vi oss tillbaka till hotellet för att ladda upp inför två dagars skidåkning.

Fredagen startade med klarblå himmel, men under dagen molnade det på lite. Dock sken solen hela dagen och vi njöt av riktigt fint vårvinterväder. Ganska snart tog vi oss över till den italienska delen av skidområdet, Cervinia, där vi spenderade större delen av dagen. Tillbaka i Schweiz framåt eftermiddagen var pisterna nästan sönderåkta så efter en kopp varm choklad i närheten av Schwarzsee åkte vi ner till Zermatt igen.

Kvällen bjöd på fundue chinoise (tunna köttskivor som doppas i kokande buljong) vilket var mycket gott!




På lördagen kom vi ut i backen lite tidigare och redan före tio var vi uppe på toppen, Matterhorn gacier paradise, varifrån vi hade en vidunderlig utsikt över de schweiziska, italienska och franska alperna. Vi såg till och med Mont Blanc! Efter ett par åk på Zermattsidan åkte vi än en gång över på den italienska sidan och den här gången nästan så långt bort från Zermatt som vi kunde komma. Vi hade några fantastiska åk med underbar utsikt i närheten av Salette, där vi också åt lunch, innan vi sakta tog oss tillbaka mot Zermatt.

Nere i Zermatt igen, vid fyratiden, lämnade vi tillbaka skidutrustningen och åt en mycket god middag på den välkända restaurangen Mc D. innan vi satte oss på tåget för att åka hem. Kvart i tio anlände vi till vår lägenhet och efter dusch var det raka vägen i säng som gällde för oss.

Nu kommer vi troligtvis inte att åka mer skidor här i Schweiz, i alla fall inte den här säsongen, men två dagar i Zermatt var den perfekta avslutningen! Så otroligt vackert! Kanske åktervänder vi dit någon gång mer - vi har ett helt pistområde till att utforska...

Fler bilder från Zermatt finns i picasaalbumet. Klicka på bilden i inlägget under det här eller på länken i högerspalten.

Inga kommentarer: