2008-10-20

Ensam kvar

I morse fick jag säga hej då till M som åkte till Sverige en vecka för att gå på konferens och träffa släkt och familj i Oskarshamn. För lite drygt 2½ timme sedan lämnade jag av A&T vid tåget till flyget. Med andra ord är jag ensam kvar efter fem dagar med fullt hus. Det känns lite ensamt, men jag har en hel del att hitta på så det ska nog gå bra.

Vad har vi då gjort de här dagarna som A&T har varit här? Vi började lugnt med en tur in till Brugg i torsdags. Där gick vi bl.a. förbi leksaksaffären där våra gäster inhandlade ett nytt spel, Keltis, som vi så klart har provspelat ett par gånger de senaste dagarna. Ett bra spel faktiskt!

I fredags hyrde vi bil och åkte runt i omgivningarna. Vi stannade till vid Habsburgs slott och besökte också slottet i Wildegg. Det var riktigt trevligt.


1. T fotar en spindel i fönstret i tornet i Habsburg. 2. A luktar på blommorna i Wildeggs slotts örtträdgård.

I lördags begav vi oss till Lungern-Schönbüel för att vandra. Vädret var kanonfint och vi hade en otroligt härlig dag i bergen. Först åkte vi upp till Turren. Därifrån vandrade vi i lite drygt en timme upp till Schönbüel där vi åt vår lunchmatsäck. Sedan fortsatte vi i ca
tre timmar, inklusive fikapaus, till Rothorn. Vilken panoramavandring! Vi såg Titlis, Eiger, Mönch och Jungfrau och en hel drös med andra alptoppar. Från Rothorn åkte vi ångloksdrivet tåg ner till Brienz där vi tog tåget hemåt igen. Det var en kanondag!


1. Ungefär halvvägs mellan Schönbüel och Rothorn. 2. Vy över vandringsleden.
3 & 4. Äntligen vid målet, Rothorn, 2350 m.ö.h.
Fler bilder här.

Igår lämnade vi vandrarkängorna hemma och satte på oss stadskläderna för att besöka Lausanne. Vi tillbringade en lugn och skön dag i staden, gjorde en liten rundvandring och läskade oss vid stranden till Genèvesjön.


1. Utsikt från katedralstornet. 2. A&T njuter av utsikten över Lausanne vid slottet.

Vi har, som vanligt, hunnit med mycket även om det finns mycket kvar att se och göra här i Schweiz och det var verkligen roligt att A&T kunde komma och besöka oss. Nu har vi inga fler besök inplanerade men vi hoppas så klart att det snart blir ändring på den saken. :-)

Inga kommentarer: