2008-10-07

En tyst vecka...

... ligger bakom oss. I alla fall här på bloggen. Anledningen är så klart besöket vi har haft här sedan i torsdags. För bara en liten stund sedan kom jag hem från flygplatsen där jag lämnade av dem inför hemresan. Nu sitter de troligtvis på planet någonstans över Tyskland. :-)

Det har varit fullt upp här i flera dagar. Vi började med en lugn fredag med en tur in till Brugg på förmiddagen och en lugn eftermiddag. M&J spenderade eftermiddagen på termalbad (det var vår sena födelsedagspresent till M) och vi som var kvar, M och jag, A och K, tittade på film, Robotar.

I lördags hyrde vi bil och åkte runt i närheten av Brugg. Vi tog en tur upp till Habsburgs slott, besökte Zulauf, handelsträdgården i Schinznach Dorf, åt lunch på Röschti Farm (mycket gott - klart över förväntan!), besökte marknaden i Döttingen där Winzerfest gick av stapeln (där var jag även förra året, se här och här) och åkte slutligen förbi Würenlingen för att visa var vi bodde förut. På marknaden passade A och J på att åka lite karuseller. Tyvärr var vädret inte så bra och till att börja med regnade det, men till slut klarnade det upp lite.

I söndags tog vi tåget till Zürich för att gå på Zoo.
A, som varken hade åkt tåg eller spårvagn tidigare tyckte att det var jätteroligt. Vädret var jättefint och vi hade en härlig dag bland alla djuren. Där finns det till och med en liten regnskog. Häftigt!



Även igår hyrde vi bil och den här gången bar det av till Engelberg. Jag var lite nervös att vägen upp till Engelberg skulle vara jättesmal, men det gick bra att ta sig upp för den slingrande vägen. Från Engelberg åkte vi tre olika sorters linbana upp till Titlis (behöver jag säga att A tyckte att det var spännande?) och väl där fanns det en hel del att göra. Vi vandrade igenom glaciärgrottor och gick ut i snön, tittade på utsikten (när det blev gluggar i molnen) och åt glass. Sedan åkte vi ner till Engelberg igen och gick till klostret där de tillverkar ost för att köpa några till kvällen. Därefter bar det av hemåt igen, nerför den slingrande vägen och så tillbaka till Brugg.

Idag återstod bara det sista av packningen, en liten shoppingtur på Migros och så lunch innan det var dags att köra våra gäster till flygplatsen igen. Dagarna har gått fort men det känns verkligen som att vi har hunnit se och göra mycket. Dock känns lägenheten lite tom nu efter flera dagar med "full beläggning". Redan nästa vecka är det dock dags för nästa besök så det ska nog gå bra. :-)

Inga kommentarer: