2008-10-12

En dag i Genève

Igår tog vi tåget till Genève. Först av allt letade vi upp en mysig restaurang där vi åt god mat (hjortkött!!!) och chokladkaka innan vi gjorde en rundvandring i staden. Vi började med en sväng i Parc des Bastions där vi bl.a. såg Mur des Réformateurs innan vi fortsatte upp till Cathédrale Saint-Pierre. Eftersom M fortfarande inte mår riktigt bra blev det ingen tur upp i tornet där, men det gjorde inte så mycket.




Efter kyrkan letade vi oss fram till Maison Tavel, det äldsta bevarade boningshuset i Genève och nu ett gratismuseum med en del intressant att titta på. Därefter letade vi oss ner mot vattnet via Horologe fleurie, en blomrabattsklocka, för att beskåda jet d'eau, vattenstrålen som är ett av kännetecknen för staden. Det finns mycket annat att se i Genève, men vi nöjde oss så här den här gången.

Det korta men mysiga besöket avslutades med te resp. kaffe på Starbucks innan vi satte oss på tåget hemåt igen. Då hade dimman äntligen lättat lite så att vi kunde ana alperna i bakgrunden...

Inga kommentarer: