Hur som helst planerar vi en skön dag tillsammans idag. Och hur startar man en semesterdag på bästa sätt om inte med en lyxfrukost? Hemmafru som jag är gick jag upp i god tid för att förbereda frukosten som bestod av amerikanska pannkakor med lönnsirap eller nutella, nybakta scones med tillbehör, kaffe och te samt en apelsin. Mumsigt!

1½ kopp mjöl (1 kopp är ca 2,5 dl)
3½ tsk bakpulver (oh, vilka fluffiga pannkakor!!!)
1 tsk salt
1 msk socker
1,25 kopp mjölk
1 ägg
45 g smält smör
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägget, vispa sedan i mjölken och smöret och blanda det med mjölblandningen. Stek pannkakor i lite matfett på medelvärme. Ta lite drygt ½ dl smet till varje pannkaka. Servera med lönnsirap eller nutella.
Receptet på minisconsen kommer från arla.se och finns här. Jag gjorde varianten med morötter och apelsin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar