2009-03-13

Lyxfrukost

Idag är M ledig från jobbet. Från början hade vi planerat att åka skidor hela den här helgen, men eftersom vi försökte hitta boende för sent lyckades vi inte så bra. Istället blir det en skidhelg i april. Imorgon kommer vi dock att ta oss ut i backarna, men mer om det kommer efteråt.

Hur som helst planerar vi en skön dag tillsammans idag. Och hur startar man en semesterdag på bästa sätt om inte med en lyxfrukost? Hemmafru som jag är gick jag upp i god tid för att förbereda frukosten som bestod av amerikanska pannkakor med lönnsirap eller nutella, nybakta scones med tillbehör, kaffe och te samt en apelsin. Mumsigt!

Pannkakorna blev jättebra och gjordes efter ett recept som jag fick från P. Det kommer ursprungligen från en amerikansk recepsite och lyder som följer:

1½ kopp mjöl (1 kopp är ca 2,5 dl)
3½ tsk bakpulver (oh, vilka fluffiga pannkakor!!!)
1 tsk salt
1 msk socker
1,25 kopp mjölk
1 ägg
45 g smält smör

Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägget, vispa sedan i mjölken och smöret och blanda det med mjölblandningen. Stek pannkakor i lite matfett på medelvärme. Ta lite drygt ½ dl smet till varje pannkaka. Servera med lönnsirap eller nutella.

Receptet på minisconsen kommer från arla.se och finns här. Jag gjorde varianten med morötter och apelsin.

Inga kommentarer: