2009-03-09

Aprilväder

Det är bara mars, men vi har verkligen aprilväder nu. Titt som tätt vaknar vi till en snötäckt värld och idag har vi haft solsken blandat med regnskurar och vind. Men träden börjar knoppas och i trädgårdarna blommar vårblommorna så snart kommer pollenallergin att vara här. :-)

Vi har haft en trevlig men intensiv helg. I lördags började vi med att ta det lugnt, ta en promenad in till stan och slappa lite hemma, men sedan var vi hembjudna till S&C på "utflyttningsfest". De kommer att flytta till USA snart och behöver göra sig av med så mycket saker som möjlig innan dess. Tyvärr var vi inte de mest ideala gästerna eftersom vi inte behöver mer saker än de vi redan har...

I går, söndag, spelade jag cello samt ansvarade för en power point-presentation i kyrkan eftersom vår hemgrupp höll i gudstjänsten. Efteråt åkte jag hem och åt lunch med M samt bakade en kaka att ta med till D&A dit vi skulle för att bjuda på middag. Eftersom vi gärna ville bjuda dem på middag, men de har två små barn, kom vi på att vi helt enkelt kunde laga maten hos dem! Sagt och gjort, efter kakbaket lastade vi potatis, köttbullar, kakan och lite annat smått och gott på våra cyklar och gav oss av för att steka köttbullar och göra potatismos hemma i någon annans kök. Lite bökigt så klart, men mycket lyckat i slutändan.

Köttbullarna var så klart redan förberedda. I fredags gjorde jag nämligen en dubbel sats köttbullar efter M:s farmors recept. Allt gick ju inte åt igår så vi har en omgång kvar i frysen till ett annat tillfälle. Mums!

Idag har jag umgåtts med F. Vi har ätit scones, tagit en promenad (vi lyckades pricka in de timmarna när det inte regnade) samt ätit lunch och shoppat lite i Brugg. Vårgarderoben behöver ju fyllas på lite även i år. Sedan har jag äntligen plockat iordning i vårt lägenhetsförråd (det var hög tid att bära ner resväskorna som vi använde över jul och nyår i källarförrådet nu) så nu kan man faktiskt gå in i det igen. Det var sannerligen inte en dag för sent...

Annars knallar det på här. Vi planerar en liten skidhelg i slutet av den här veckan. Exakt vart vi ska återstår att se, men något roligt ska det nog bli i alla fall!

Inga kommentarer: