2009-01-09

Tillbaka i Schweiz

Nu är vi tillbaka i Schweiz efter 2½ vecka i vintervackra Sverige.

Vi började med att hälsa på familjen S i Knivsta. Där tog vi bl.a. en promenad ute i det härliga, men snöfria, vintervädret. Sedan åkte vi in till Uppsala för att träffa familjen P innan vi åkte vidare till Falun.

I Falun tog vi sköna promenader på snötäckta gångvägar, gjorde julgodis och firade jul. Vi hann också med en tur till mormor och morfar i Kumla samt en härlig skiddag i Romme Alpin utanför Borlänge. Mycket annorlunda mot skidåkning i Alperna, men minst lika härligt!


1. Vi och halva familjen S på en av bryggorna i Valloxen, Knivsta.
2. Julgodis: knäck, kardemummatryffel, popcornsbollar med tranbär och cashewnötter, vit chokladtryffel med kanel och lingon, pepparmintsmarsipan i choklad och chokladbräck med polkagrisar.
3. M i Romme. 4. Enemar, Oskarshamn.

Sedan bar det av till Oskarshamn där vi mest tog det lugnt och träffade mannens släkt. Vi var husvakt till svärfar och K då de åkte till Polen några dagar, vi åkte till Kalmar för att shoppa och tog ett par promenader ut till havet. En gång innan snön kom och en gång efter. Otroligt vackert men ganska kallt båda gångerna. :-)

Sammanfattningsvis har vi haft det jättebra. Vi har fått se Sverige från dess bästa sida på vinterhalvåret med fantastiskt vinterväder nästan varje dag. Sverige är verkligen ett vackert land!

Inga kommentarer: