2009-01-25

Superlugn söndag

Idag tar vi det superlugnt. Men eftersom solen skiner - det är en jättefin dag - har vi i alla fall varit ute på en promenad i det sköna vädret. Men nu är vi tillbaka inomhus och planerar en soft kväll. Eftersom det är söndag blir det troligtvis andra avsnittet av Grey's Anatomy, säsong fyra ikväll. Det blir inte mer spännande än så idag. :-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej,
Har precis fått reda på att jag o min kille kommer att flytta till Zurich? Ska bli jättekul! Nu är funderingar kring boende, vart hittar man lgh att hyra - hur funkar det är det svårt? Jag kommer flytta dit utan jobb, hur funkar det i Zurich?
Vad är det vi bör tänka speciellt på, behöver alla tips och råd jag kan få. /maria

Ulrika sa...

Hej Maria!

Boende hittar man enklast (om man inte får hjälp av arbetsgivaren) via annonser i tidningen eller sökportalerna på internet (där de flesta annonserna finns). Kolla på www.homegate.ch, www.comparis.ch/immobilien, www.immoscout24.ch och www.immohit.ch.
Hyrorna är högre än i Sverige och en sak som kan vara bra att kolla är hur tvättstugan ser ut. I en del hus där vi tittade på lägenhet delade hela huset på en enda gammal liten tvättmaskin i en sunkig källare...

Vad gäller din andra fråga vet jag inte riktigt hur det fungerar när man inte är gift, men jag tror att man bara får stanna i tre månader, som turist, då. Om du inom dessa tre månader hittar ett jobb så att du kan ansöka om arbetstillstånd ska det dock inte vara några problem.

Något att tänka lite extra på är det här med språket. Zürich ligger ju i den tyska delen av Schweiz, men vardagsspråket är schweizertyska, som är ett eget språk och inte så lätt att förstå även om man kan tyska. Nu, efter 1½ år här förstår jag nästan allt - av en del dialekter... Ofta ofta får jag be den jag pratar med att tala högtyska.

Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig igen.

Lycka till med allt!

/Ulrika