2009-01-13

Skidhelg i Laax

I fredags kväll åkte vi till Laax Dorf för en skidhelg i området Flims Laax Falera tillsammans med australiska C&C. Vi anlände till hotellet, Posta Veglia, strax efter nio och efter en fantastiskt god middag i en av hotellet gick vi till sängs för att vara i form för skidbackarna dagen efter.



När vi väl hade fått tag i skidor och pjäxor bar det av till backarna. Solen sken från en i stort sett klarblå himmel och temperaturen var några minusgrader. Eftersom det inte riktigt är högsäsong ännu var det gott om plats i pisterna. Under tiden som C&C övade på tekniken utforskade M och jag skidsystemet. Dagens bästa åkning var den blå pisten från Vorabglaciären ner till Fuorcla. På lördagskvällen stod pizza på menyn och efter lite socialt umgänge med C&C efteråt stupade vi i säng.



Även söndagen bjöd på strålande sol och även om pisterna var lite hårdare än på lördagen var det bra skidåkning. M och jag utforskade ännu fler pister och utsåg dagens bästa till den röda pisten från Crap Masegn till Tres Palas. De svarta pisterna höll vi oss ifrån. Här kan ju en kommentar om pistfärgerna vara på sin plats. Jämfört med Romme Alpin motsvarar de blå pisterna här de röda där, och de röda ligger någonstans mellan röd och svart i Romme. Pisterna här är lite brantare, men ofta mycket bredare. M, som nu har elva skiddagar i benen om jag räknar rätt, är jätteduktig. Han tar sig lugnt och kontrollerat nerför riktigt kniviga ställen och börjar faktiskt tycka att det är riktigt kul med skidåkning. I alla fall när vädret är så fint som det var den här helgen...

Inga kommentarer: