2008-06-22

Är det verkligen sommar nu?

Midsommarhelgen är förbi och jag måste erkänna att vi inte firade midsommar över huvud taget i år. Dagen innan midsommarafton åt vi matjessill och färskpotatis med gräddfil, gräslök, dill och ägg, men på självaste midsommaraftonen åt vi bulgarisk mat istället för svensk! :-)

Vi var bjudna till A&D på middag. Jag har läst tyska med A, men nu har hon börjat jobba så vi träffas inte lika ofta längre. Hur som helst fick vi jättegod mat, en sorts minigryta kokt i ugnen och även om vi inte hade haft cyklarna med oss dit hade vi kunnat rulla hem efteråt.

Under kvällen pratade vi i alla fall om midsommar och om hur ljust och härligt det är i Sverige den här tiden på året. Varken M eller jag "känner" att det är sommar nu trots att temperaturen ligger runt 30 och solen skiner för fullt. Det är något som fattas. Och då, när vi pratade om midsommar kom vi på vad som är fel. Det är för mörkt här!!! Solen går inte upp förrän vid halv sex på morgnarna och den går ner redan före halv tio! Jämfört med Sverige har vi flera timmar mindre sol här varje dag.

Mörka nätter till trots visar balkongväxterna att sommaren är här i alla fall. Tomaterna har börjat blomma och kryddorna växer så det knakar. Mmm, egna tomater och hemodlad basilika kommer att smaka gott senare i sommar!


Inga kommentarer: