2008-02-20

Jag vet...

... att det är ett tag sedan jag skrev något nu, men det har varit och är fortfarande fullt upp här! Middagar här och där, läxor, vanliga hemmafrusysslor, promenader, fika och annat som hör livet till fyller min tid ganska bra just nu. Men jag har inte glömt bort min blogg, så snart kommer det ett ordentligt inlägg här igen. Håll utkikt och håll ut!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Jag och min sambo skall flytta till Zurich om några månader och jag undrar om du har några tips på websidor med tips m.m.?

Bl.a. har jag funderat på om det finns en IKEA nära Zurich samt hur man gör för att få en parkeringsplats/garageplats i Zurich?

Tacksam för alla tips,

x-stockholmsbo

Ulrika sa...

Självklart finns det IKEA här, inte mindre än två i närheten av Zürich. Se www.ikea.ch för mer information. Vi har köpt alla våra möbler på IKEA här eftersom det är billigare att köpa allt nytt än att frakta hit motsvarande möbler från Sverige.

Dock flyttade vi med 15 flyttkartonger, våra cyklar och min cello. Västerås expressbyrå, www.vasteras-expressbyra.se, var mycket hjälpsamma.

När det gäller parkeringsplatser i Zürich har jag ingen aning eftersom vi inte bor där (vi bor i Brugg i kantonen Aargau) och inte heller har egen bil Däremot är vi med i en bilpool, www.mobility.ch, och det fungerar jättebra.

Thomas och Jenny (http://thomasojenny.blogspot.com) har egen bil och bor i Zürich, kolla med dem. De vet troligtvis också hur det fungerar med uppehålltillstånd för medföljande när man inte är gift.

Inlägg relaterade till vår flytt hit hittar du om du väljer "Inför flytten till Schweiz" i "Inlägg ämnesvis" i högerspalten på min blogg.

Andra svenskar i Zürich finns det gott om. Som medlem på portalen "Svenskar i världen" kan man kontakta dem med frågor eller diskutera olika funderingar i forumet. www.sviv.se