2008-09-19

Redan fredag?

Veckan har, i alla fall periodvis, gått ganska snabbt. Och nu är det redan fredag kväll. Jag kom precis hem från orkesterrepet och med lite tur dyker M upp här hemma snart också. Strållinjen har varit nere så först idag har de börjat mäta på riktigt. Det har med andra ord varit en ganska lugn vecka för honom - hittills!

Coffee morning i onsdags var som vanligt trevlig. F följde med dit och sedan spenderade vi eftermiddagen här med lunch, promenad och lite spel. En heldag helt enkelt. Igår blev det lite färre knop gjorda. Först åkte jag ju till Döttingen för att spela med A, men när jag kom hem igen gick luften ur mig och jag spenderade resten av dagen med att titta på Desperate Housewives och äta choklad...

Idag har jag och P hälsat på M som fick en dotter förra veckan. Vi hade med oss presenter, kladdkaka och glass så det blev en trevlig liten fikastund där. Imorgon blir det en tur till Zürich och på söndag bär det av till sydligare breddgrader. Håll utkik här på bloggen så kanske det dyker upp lite bilder till och med. :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ni har knäppt sàààà fina bilder pà era vandringar! Vilken vandring har varit den vackraste, hur làng tid har den tagit och tror du att den är möjlig med Julian pà ryggen?

Tycker bilderna fràn Trübersee är ofantligt vackra:)!

Sugen!!!

Miyala

Ulrika sa...

Tack så mycket!

4-Seen-Wanderung är nog den vackraste faktiskt men alla vandingarna har varit jättefina.

Det mesta som vi har gjort hittills fungerar troligtvis med Julian också förutom 5-Seen-Wanderung i Pizol som var ganska brant och krävande. 4-Seen-Wanderung från Trübsee fungerar nog jättebra om man väljer de lite lättare vägarna mot slutet (vi körde rätt hårt) och där finns det också möjlighet att komplettera med stolliftar om det blir för jobbigt. För oss tog det sex timmar, men mest eftersom vi verkligen gjorde det till en utmaning och konsekvent valde "omvägar". Annars ska den ta ca fyra timmar.

Ebenalp och Seealpsee är också jättebra eftersom det finns många olika alternativ att välja på när man är där - man behöver alltså inte bestämma exakt i förväg hur långt man ska gå utan man kan bestämma eftersom hur man vill göra (två till fem timmar beroende på rutt).

Sydrampen i Lötschberg är ganska platt och skulle kunna vara en bra start - särskilt om ni vill ge er ut nu i höst när det börjar bli lite svalare. Man kan gå en, två eller tre etapper (vi gick två) och ta tåget hemåt när man tröttnar. :-)

Vi går nästan uteslutande på bergsvandringsvägar vilket betyder att det bitvis kan vara ganska brant. Då och då stöter vi dock på föräldrar med små barn på ryggarna så det verkar inte vara något stort problem.

Hör av dig om du har fler funderingar!

Anonym sa...

Tack sà mkt! Vi har just köpt en ryggsäck att bära Julian i sà nu ska vi se om vi beger oss iväg i morgon:)!

Tack tack!

Miyala