2008-09-07

Oeschinensee

Igår var vi äntligen ute och vandrade igen. Eftersom M har mycket att göra på jobbet nu i september kanske vi inte kommer att kunna gå ut mer innan oktober så det var skönt att komma iväg.

Den här gången åkte vi till Kandersteg. Därifrån tog vi den nostalgiska sittliften upp till Oeschinensee. Igår var det näst sista dagen som liften är i bruk eftersom den ska ersättas med en linbana så det var lite roligt att åka med den. Som ni ser på bilden sitter man inte vänd framåt utan åt sidan. I bakgrunden syns en rodelbana.

Väl uppe började vi en rundvandring som till slut skulle ta oss ner till sjön Oeschinensee. Till att börja med var vädret ganska bra, men allt eftersom mulnade det på mer och mer. Trots att vi inte kunde se bergstopparna var det skönt att vara ute i naturen igen.

På bilderna här nedanför kan ni se vandringsleden som vi gick på samt sjön från utsiktspunkten där vi även åt vår medhavda lunch.



Efter lunchen tätnade molnen allt mer omkring oss. Vandringsleden tog oss förbi branta bergsväggar och över bäckar. Vi hade tänkt gå till en lite mindre sjö en bit längre upp, men när vi till slut inte såg mer än några meter framför oss bestämde vi oss för att gå neråt istället. Kanske kom vi fram till sjön utan att se den...




Vägen ner mot Oeschinensee var bitvis mycket brant och det var skönt att det fanns något att hålla i. Jag vet minst två personer som inte skulle ha uppskattat den här vandringen. :-) Sista biten följde vi en liten fors vars vatten till slut rann ut i sjön. Eftersom det började regna lätt på slutet var vi glada att vi inte hade valt en längre vandring den här gången. Allt som allt var vi ute bland bergen i ungefär fyra timmar.

Fler bilder finns här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, hej!

Nu har jag hittat tillbaka till din blogg. Har nu flyttat till Öland och i flytten tappade jag bort en del bloggar jag läste :)
Kul att se dina bilder från vandringen, en kontrast mot platta Öland.
Ha det så bra!

Ulrika sa...

Haha, ja Öland är ju en aning plattare än Schweiz (men inte mycket mindre, haha).

Kolla gärna in fler bergiga bilder i Picasaalbumet. Länk i högerpanelen.

Ha det gott!