2008-05-20

Utflykt till Luzern

I söndags hyrde vi en bil och åkte till Luzern. Eftersom vädret var lite ostabilt gjorde vi varken båtturer eller vandringar den här gången utan vandrade runt i den vackra staden istället. Först gick vi upp till Museggmauer, en del av stadens gamla befästningsmur från 1300-talet. Där finns det tre torn som är öppna för allmänheten och M och jag besteg dem alla. J följde med upp i det första, men stannade sedan kvar på säkrare mark när M och jag klättrade upp i de två andra.

I det andra tornet finns stadens äldsta klocka (ursprungligen fanns det nuvarande urverket i en annan gammal byggnad som jämnades med marken för inte så länge sedan. I tornet finns den sanna legenden om räddningen av urverket beskriven) och från det tredje tornet, det på bilden ovan, hade vi en vacker utsikt över staden.

Sedan forsatte vi vår vandring i staden och gick bl.a. över Kapellbrücke, en vacker träbro som nästan helt förstördes i en brand 1993. Den återuppbyggdes dock redan året efteråt och är en mycket trevlig bro över floden Reuss (som för övrigt rinner ut i Aare ganska precis där vi bor).



Vi såg också bl.a. Jesuitkyrkan och en hel massa svanar under vår vandring genom staden, men ännu har vi inte bockat av alla sevärdigheterna...

Till sist tog vi en liten promenad längs vattnet i Vierwaldstättersee (Luzernsjön) innan vi sakta vandrade tillbaka mot parkeringshuset. På vägen hem började det regna, men hela tiden vi var i Luzern var vädret helt okej. Eftersom det var molnigt såg vi inte så mycket av alperna, men det var vackert i alla fall.

Inga kommentarer: