2008-05-11

Torsdag: Thunersee och Niederhorn

I torsdags begav vi, L och jag, oss ut på en utflykt. Målet var Thunersee och Niederhorn, en sjö och ett berg. Vi började med en tågresa till Spiez. Därifrån åkte vi båt över Thunersee till Beatenbucht. Från Beatenbucht åkte vi Standseilbahn till Beatenberg där vi tog en frukt- och chokladpaus. Berget till höger på den första bilden är Niederhorn.



Efter pausen började vi vår vandring uppåt. Det var brant och varmt, men vackert. Till att börja med gick vi genom kohagar, över ängar och på skogsstigar.



Efter lunch i Vorsass, halvvägs upp, fortsatte vi mot toppen. Plötsligt var det mer vår än sommar och krokusarna blommade bland snödrivorna. Snödrivor som växte och växte... Till slut vandrade vi i snö istället för på stigar!



Till slut nådde vi dock toppen av Niederhorn och efter en paus i solen åkte vi linbana ner till Beatenberg igen. Efter en glass där tog vi bussen till Interlaken varifrån vi åkte tåg tillbaka hem. En härlig utflykt i solen (och snön!) med trötta ben och, tyvärr, blöta fötter för L som resultat.

Inga kommentarer: