2007-04-13

Bröllopsbestyr

På flera år har jag inte blivit bjuden på ett enda bröllop trots att vi är i "giftasåldern" nu. Det senaste bröllopet jag var på var mitt eget för 2½ år sedan. Men i år är det andra bullar - man kan nästan tro att folk gifter sig bara för att vi ska flytta till Schweiz.

Hur som helst är det tre bröllop som vi har blivit eller ska bli bjudna att närvara vid. Det första är ungefär två veckor innan vi flyttar, så det är inga problem. Det andra kommer vi med stor sannolikhet också att kunna gå på. Men idag låg det en tredje inbjudan på dörrmattan när jag kom hem från jobbet. Jätteroligt så klart, men det finns ändå ett stort "men" för vår del.

Planen är att M ska börja sitt nya jobb första juli. Eftersom första juli är en söndag är det troligtvis snarare den andra juli som han börjar. Problemet är att bröllopet vi är bjudna på äger rum den sista juni. Vad göra? Det finns tre alternativ. 1. Strunta i bröllopet (det är ju ändå bara en av M:s bästa vänner som gifter sig). 2. Strunta i jobbet i Schweiz (det är ju ändå bara M:s drömjobb just nu). 3. Förhandla med M:s arbetsgivare om att börja en eller två dagar senare (det är ju ändå inte så viktigt med det första intrycket).

Ja, vad tycker ni? 1, 2 eller 3? Kommentera, så återkommer jag med närmare besked längre fram...

2 kommentarer:

Erik Kanders sa...

Hej kompis,
kul med bloggen. Jag hade inte riktigt förstått poängen med blogg, tills nu. Kalle och Ylva har precis startat "lillgrisen" en blogg om deras kommande tillökning i familjen, och nu din blogg. Ett fiffigt sätt att dela med sig om vad som händer och sker. Ett stort lycka till till er båda inför flytten. Kram från Erik och Linda

Anonym sa...

Svårt dilemma. Finns det verkligen inga andra alternativ? Typ flytta innan och sedan göra en weekendtrip till Sverige innan Matts börjar jobba. Lite stressigt för honom kanske, särskilt med tanke på de andra bröllopen ni också ska gå på. Alternativ 2 är ju knappast ett alternativ. Valet mellan 1 och 3 överlämnar jag med varm hand åt er :-)