2007-04-12

Vad ska med?

En viktig sak att fundera på just nu är vad vi egentligen ska ha med oss till Schweiz. För att veta vad vi behöver ha med oss måste vi veta hur vi ska bo. För att veta hur vi ska bo måste vi söka bostäder. För att söka bostäder måste vi veta var vi vill bo och för att kunna skriva hyreskontrakt måste vi ha åtminstone ett arbetstillstånd. M får sitt arbetstillstånd i slutet av juni - ungefär samtidigt som vi ska flytta dit. Någon mer än jag som tycker att det blir lite tight?

Hur som helst finns det saker som vi SKA ha med oss, till exempel:
  • assistenten
  • symaskinen
  • Höganäsporslinet
  • cellon
  • våra cyklar
Redan här står det klart att vi inte kan ta med oss allt som bagage på flyget... Därav våra offertförfrågningar till olika flyttfirmor. Men det är dyrt att flytta saker och ting till ett annat land så det kan ju vara bra att minimera det så mycket som möjligt.

Om vi ska bo möblerat kommer vi inte att behöva ta med oss några möbler. Om vi ska hyra en tom lägenhet kommer vi vara tvugna att köpa möbler på plats. Som tur är finns IKEA runt knuten. Dock finns det några möbler som jag vill ha med hur som helst, och det är våra sängmöbler. M är inte lika förtjust i den idén... Ja ja, vi får väl se.

I en av offerterna från en flyttfirma räknar de med att vi vill flytta 19 kubikmeter med saker. Så mycket blir det inte eftersom vi inte ska ta med oss allt. (Igår la vi ut våra vardagsrumsmöbler på Blocket och vi har redan fått några svar.) Jag tror snarare att vi hamnar på max 10 kubik, om ens så mycket. Egentligen skulle vi provpacka allt och se hur mycket det blir, men hur praktiskt är det?

Inga kommentarer: