2007-04-19

Brev och annan post

Veckans inför-flytten-problem:

Vad händer med vår post när vi är i Schweiz? Kommer viktiga brev att skickas direkt till oss i Schweiz om vi meddelar skatteverker vår utlandsadress? Eller är det bättre att ordna en särskild postadress här i Sverige (t.ex. våra föräldrar) som får ta emot vår post när vi är borta? Får man ha en särskild postadress i Sverige över huvud taget när man flyttar utomlands? Eller ska vi betala nära 5000kr för att få vår post eftersänd till Schwiez en gång i veckan i två år...

I övrigt är det dags för oss att säga upp vår lägenhet nu. Det är lite läskigt. Blanketten är utskriven och klar och bara väntar på att fyllas i. Lika bra att ta tag i det ikväll. Det innebär att vi fr.o.m. första juli är "bostadslösa" i Sverige. Men planen är ju att vi ska befinna oss någon annanstans i alla fall.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Hej!
När vi bodde i Frankrike och Tyskland fick mina föräldrar ta hand om posten. Vi skrev oss helt enkelt hemma i Boden. Mamma kollade posten och skickade vidare det som var viktigt, vilket inte var mycket... Tror att det är ok med skattemyndigheten då det bara handlar om en adress. Smidigt (läs billigt) för oss! Kram/
Anna & Anders

Ulrika sa...

Okej. Men nu när vi ska bo utomlands i två år ska vi ju "avskriva" oss i Sverige och istället skriva oss i Schweiz. Hur som helst ska jag kolla med skatteverket om vi kan ha en särskild postadress i Sverige (vilket i princip blir som att skriva sig här) under tiden vi bor utomlands.

Det "smidigaste" skulle ju vara att fortfarande vara skrivna i Sverige eftersom vi då inte hamnar utanför alla system, t.ex. a-kassa och försäkringskassan. Men eftersom vi tycker om att vara laglydiga (trots att det i det här fallet är helt värdelöst) får vi bita i det sura äpplet och hoppas att allt går bra med jobb och så när vi flyttar tillbaka till Sverige.

Anonym sa...

Jag använder mig av Mobila Posten. GÅ in på www.mobila-posten.se
Fantastiskt bra tjänst för nu behöver jag inte ha någon brevlåda. Aldrig mer postproblem!!!!

Anonym sa...

hej...

jag undrar verkligen mkt på en sak.

ska bara vara i schweiz upp till 7månader vad jag vet just nu! och jobbar 50% och vill ju helst skatta där? enklast?
behöv man bara ringa skatteverket och säga det, finns en blankett men den är för 1år och mer...
har ej någon lägenhet eller liknande som håller mig fast i sverige iaf!
vet ni något här? =)

ledsen att jag är anonym...

kram / Emil