2008-07-24

Rundtur Brugg-Interlaken-Luzern-Brugg

Nu i juli har besöken haglat tätt. Först mamma, sedan svärfar med familj och så nu min kompis S. S är ute och tågluffar så vi började hennes besök med att ta det lugnt, tvätta och ta en snabb titt på Brugg. Eftersom vädret inte var jättefint bestämde vi oss för termalbad i Bad Schinznach i tisdags. Därefter spelade vi lite spel hemma hos P i Brugg.

Men igår var det lagom varmt och soligt för en ordentlig utflykt. Sagt och gjort, klockan nio steg vi på tåget för att åka till Interlaken. Väl där tog vi linbanetåg upp till Harder Kulm, mitt emot några av de högsta alptopparna! Där åt vi lunch och såg Jungfrau, Mönch och Eiger kika fram mellan molnen i tur och ordning. Vi spanade också in ett gäng paragliders som startade på sluttningen av Niederhorn (där jag och L var tidigare i vår). Efter ett tag kände vi oss klara där och åkte ner igen. Alldeles bredvid linbanetåget finns det en s.k. vildpark med murmeldjur och stenbockar. Murmeldjuren hade grävt ner sig och visade sig inte alls, men stenbockar såg vi flera stycken.


På tåget till Interlaken träffade vi en äldre dam som gav oss mängder av tips på vad vi skulle kunna göra. Ett var att vi skulle byta upp oss till första klass på tåget till Luzern för att få åka i en vagn med panoramafönster. Sagt och gjort, vi prövade. För 60kr för mig och 120kr för S åkte vi tåg i två timmar med fantastisk utsikt över alplandskapet! Berg, dalar, sjöar, byar, åar, skog, åkrar. Först gick det ganska brant uppför (för ett "vanligt" tåg) och sedan nerför igen.



I Luzern spenderade vi en timme med att knalla omkring och försöka se lite av staden. Först gick vi ner till pirarna och sedan över den gamla träbron för att avsluta med ett besök i de gamla delarna av staden. S köpte nästan ett gökur i en souvernirbutik, men till slut gick vi till tåget hem utan klocka. Elva timmar efter att vi startade vår resa var vi så tillbaka hemma i Brugg.

Inga kommentarer: