2008-07-16

Ordlös onsdag - flaggdags

Fler onsdagsbilder hittar ni hos Nejma i Marocko eller hos veckans vikarie.

9 kommentarer:

Ulrika sa...

Här flaggas det inte bara med en flagga, utan tre. I mitten den schweiziska flaggan. Till höger kantonen Aargaus flagga och till vänster staden Bruggs flagga. Många flaggor blir det...

Lena sa...

Häftigt! Å i Sverige som det nästan är fult att flagga och vara patriot... KRAMEN!

Sara sa...

Vad bra med en förklaring ;-) När jag såg den närmsta flaggan tänkte jag att vi kommer att få gissa länge innan vi kommer fram till vilket land (nu var det ju inget land men, men) den representerar.

När det gäller Mors dekas kommentar om hurvida det är fult att vara patriotisk i Sverige så måste jag säga att även om många är av den uppfattningen så flaggas det en hel del i Sverige. Varje gång jag åker över på en visit blir jag lika förvånad över alla flaggorna, både svenska och skånska ute på den skånska landsbyggden.

Thérèse sa...

Vad bra med en förklaring. I Spanien flaggas det också alltid med tre flaggor den spanska, regionens flagga och EU flaggan. Håller med Sara i sydeuropa är det i princip inte någon som har flaggstång i trädgården. Utan flaggor hittar man bara på offentliga platser. I Sverige flaggar man ju i var och varannan trädgård. Dels på flaggdagar men också när någon i familjen fyller år , tar studenten , gifter sig mm.

nina sa...

Vad kul att hitta hit! Jag jobbade som au-pair ett år i Biel och känner igen mycket.

Nu har jag kollat igenom en massa tidigare bilder på bloggen och minns hur vackert det är i Schweiz. :-)

Pumita sa...

Är det taget idag eller vad är det som firas och när?

Anonym sa...

Härligt!

Ciqi sa...

Kantonflaggan är ju jättesnygg!!
Tänk om man skulle göra en egen flagga som hör till ens.. tomt eller så. Hur skulle den se ut tro?

/Ciqi

Ulrika sa...

Bilden tog jag för två veckor sedan när det var skolavslutning här i Brugg. Då var staden smyckad med blommor och extra flaggor. Men många har en (eller två eller tre) flaggor i mindre format på husen och under fotbolls-EM fanns det flaggor på var och varannan bil. En del flaggar året runt. Där vi bodde förut fanns den en bondgård med flaggor uppe på en silo. De byttes ut, nötta och trasiga, på nationaldagen (1/8) och nu börjar det vara dags för byte igen... :-)