2009-07-07

Sista helgen i Schweiz

Så hade vi då bara en enda helg kvar i Schweiz innan det var dags att packa resväskorna och resa hemåt och den helgen spenderade vi med L&W. Vi började med middag hemma hos dem på fredagkvällen. L bjöd på god italiensk mat och efter maten spelade vi en omgång Cranium som M och jag mot all förmodan vann. :-) Innan middagen, vid dukningen, uppkom diskussionen om hur man viker en servett till en perfekt rektangel (se bilden) men det är en annan historia...

På lördagen åkte vi till Meiringen för att vandra vid Aareschlucht, ett område där floden Aare har grävt en djup och bitvis mycket smal kanal genom berget. Vi började med att gå på andra sidan floden till Innertkirchen och passerade då bl.a. ett gammalt torn, Burg Resti, som en gång var bebott men nu är en ruin. Sedan fortsatte vi upp på ett litet berg, genom en skog och så ner igen till Innertkirchen innan det var dags att gå igenom själva Aareschlucht. Vattnet dånade och berget var vackert format av tusentals års erosion. Fler bilder från vandringen finns här.

Inte heller söndagen bjöd på någon sovmorgon eftersom vi då åkte till Europapark, Tysklands största nöjespark. Varken M eller L är särskilt förtjusta i berg-och dalbanor så de hann utforska diverse uteserveringar under tiden som W och jag åkte de största och häftigaste banorna. Favoriten blev blue fire Megacoaster, en helt fantastiskt häftig och inte alls ryckig berg-och dalbana, men även lugnare attraktioner som t.ex. Piraterna i Batavia var riktigt bra. Solen sken och vi hade en trevlig, rolig och spännande dag i Tyskland. :-)

Inga kommentarer: