Vi hade tänkt åka någonstans idag, men det blev en sen kväll igår med indisk mat hemma hos indiska N och S i Würenlingen, så det blir en lugn hemmasöndag idag istället. M behöver också lite mer tid för att återhämta sig efter stråltiden så det kanske är lika bra. Men vi har surfat runt lite på interntet och funderar allvarligt på att inleda skidsäsongen nästa söndag. Premiär för M och nypremiär för mig. Vi får se hur vädret och snötillgången ser ut, men det skulle vara fantastiskt roligt att spendera en dag i skidbacken!
Nu är det bara 2½ vecka kvar tills vi kommer till Sverige och det ser vi båda fram emot. Jag är trött på schweizertyskan och M är trött på tyska i alla former... Det ska bli skönt att komma "hem" och förstå vad folk runt omkring oss säger utan ansträngning. Dock måste jag säga att det går bra med tyskan för mig. Nu kan jag oftast säga det jag vill och jag förstår i princip allt jag hör (så länge det är tyska i alla fall, schweizertyskan förstår jag bra ibland och knappt alls andra gånger). M förstår också det mesta, men pratar inte lika mycket som jag gör. På jobbet svarar han på engelska även när de andra pratar tyska.
Innan vi kommer hem ska jag hinna med att baka lussekatter och pepparkakor. Dessutom kommer kusin A på besök om några dagar, vi ska hinna med en brunch hos några vänner och lite annat smått och gott. Tiden kommer att gå snabbt.
6 år sedan
4 kommentarer:
Hej, hoppas ni har haft en skön helg!
Jag har en liten fråga angående sirap, finns det att få tag på här. Jag tror du skrev om det förut men jag minns inte riktigt...
Vet du vart man kan köpa det eller om det finns något liknande?
Ha det så bra kram Jenny
Sirap har jag inte lyckats hitta här. Jag köpte med mig en flaska från Sverige när jag var där i augusti. Dock har jag läst att man kan köpa sirap på Svenska kyrkan i Schweiz julbasarer. Den i Zürich har redan varit, men på andra orter finns det fortfarande möjligheter. Kolla i rundbrevet som finns på den här sidan: http://skut.svenskakyrkan.se/schweiz/
Hej, tack för hjälpen.
Jag hittade något som hette "tafelmelasse" på migros. Dom sa att man hade det till bakning, så nu är brödet i ugnen vi får se om det blir samma...
Har du testat det?
Ha en bra vecka/ Jenny
Melasse fungerar säkert jättebra när man bakar bröd! Däremot tror jag inte att det fungerar lika bra när man bakar småkakor eller gör knäck. Jag använde melasse när jag bakade kakor en gång och det blev inte lika bra som med sirap, konsistensen på kakorna blev "fel". Men som sagt, till bröd är det nog inget problem.
Skicka en kommentar